Selecteer een pagina
03 Corona - isolatie

Isolatie door corona

Corona

De impact van de coronamaatregelen hebben een enorm effect gehad op cliënten van GGzE en hun naasten. Zo was het op sommige afdelingen gedurende lange tijd niet mogelijk om bezoek op de afdeling of kamer te ontvangen als gevolg van het continue afwegen van risico op besmetting met COVID-19 zo veel mogelijk beperken enerzijds, en het hebben van vrijheid, bijvoorbeeld door het ontvangen van bezoek, anderzijds. Dit zorgt voor veel verdriet en geleerde lessen gedurende de eerste lockdown leidde naar meer maatwerk in de tweede lockdown.

Voetgolf
Een voorbeeld van maatwerk is een initiatief van De Catamaran, waar jongeren tussen 14 en 23 jaar verblijven. Door de coronamaatregelen hadden ook zij tijdelijk minder bewegingsvrijheid, waardoor medewerkers creatief zijn geworden in het bedenken van aangepaste activiteiten die wél mogelijk zijn, zoals deze zelfgemaakte voetgolfbaan.

Bekijk de film:

Daarnaast werden er in juni speciale bezoekersunits op het landgoed en bij De Grijze Generaal geplaatst waarbij familie en vrienden weer op bezoek konden komen.

Deel artikel:

Isolatie door corona

Corona